Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt

Nyheter

Projekt för skolor — Så arbetar konstnären

VILL DU OCH DIN SKOLKLASS TRÄFFA EN KONSTNÄR OCH SE HUR EN KONSTNÄR ARBETAR?


Under november och december erbjuder Konstfrämjandet Skåne en klass på en skola i orterna Löderup, Hjärnarp och Östra Göinge projektet Så arbetar konstnären - en konstnärlig upplevelse för skolelever i två delar.

Inspirationsdag för Konst och hälsa

Inspirationsdag om Konst och hälsa för konstnärer och andra kulturaktörer. Den 26/10 på ABF Malmö, mellan 14-17.


Denna eftermiddag vill inspirera professionella konstnärer och kulturaktörer att arbeta inom området Konst och hälsa. Deltagarna kommer även få ta del av en workshop som skapades med existentiell hälsa som kärna.

Det närmar sig Malmö Gallerihelg!

Malmö Gallerihelg: 23-25 september.
ÖPPETTIDER: FRE 18-22, LÖR-SÖN 12-16
Konstfrämjandet Skåne och Malmös mångfacetterade konstscen bjuder in allmänheten till ännu en ny version av årets främsta konsthändelse, Malmö Gallerihelg.

Cultivating Stories / Odlade berättelser

Cultivating Stories / Odlade berättelser undersöker odlingens växtkulturer, och på vilket sätt historiska skeenden lever vidare i samtiden. Genom guidade fältvandringar, filmvisningar, publika samtal, utställning, och musik, förmedlas berättelser och frågeställningar kring vad odling, förädling och kulturväxter är, har varit, och kunde vara.

Malmö Gallerihelg 2022

Malmö Gallerihelg har fått en egen hemsida! Här kan man hitta allmän information om Gallerihelgen, kriterier för att medverka, länk till anmälan, deadlines, en digital karta och information om alla deltagarnas utställningar.

 • Öppen ateljé: Papier maché

  Konstfrämjandet Västerbotten På öppen ateljé bjuds du som är 13-18 år in att skapa och lära dig mer om konstnärligt arbete. Varje gång är det en ny konstnär som håller i en ny workshop. Varannan onsdag kl: 18:00 - 20:30 på Kulturhuset Klossen på Ålidhem. Öppen ateljé är gratis!

  Läs mer
 • Nu kan du ta del av Anne Marte Overaas konstverk Osjungen arkiv digitalt

  Norrbotten När denna plats är borta, vad kommer vi att sakna, vad kommer vi att glömma bort? Utifrån allmänhetens engagemang erbjuder Anne Marte Overaas arkiv nya sätt att se Kiruna och skapa samtal om vilka utrymmen som är viktiga och för vem.

  Läs mer
 • Curera

  Konstfrämjandet Norrbotten drar igång året med ett nytt projekt för att synliggöra curatorer.

  Läs mer
 • Start för Curera i Norrbotten!

  Konstfrämjandet Hos Konstfrämjandet Norrbotten drar nu projektet Curera igång. Med start den 30e januari presenteras genom projektet en rad samtal om curatorers situation på olika konstinstitutioner i Norrbotten, parallellt med flera projekt skapade i samarbete med svenska curatorsstudenter och även ett nytt residens för curatorer i Norrbotten.

  Läs mer
 • Sara Rönnbäck

  Värmland "Performativiteten är för mig en metod där man ständigt tvingar tanken till rörelse för att förstå mer."

  Läs mer
 • Öppen ateljé vt 2023

  Västerbotten Är du mellan 13-18 år och nyfiken på konst? Kom till Öppen ateljé på Klossen och skapa under handledning av professionella konstnärer. Varannan onsdagkväll klockan 18.00-20.30 med start 8 februari!
  Öppen ateljé är gratis! Välkommen!

  Läs mer