Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt

Nyheter

Inspirationsdag för Konst och hälsa

Inspirationsdag om Konst och hälsa för konstnärer och andra kulturaktörer. Den 26/10 på ABF Malmö, mellan 14-17.


Denna eftermiddag vill inspirera professionella konstnärer och kulturaktörer att arbeta inom området Konst och hälsa. Deltagarna kommer även få ta del av en workshop som skapades med existentiell hälsa som kärna.

Det närmar sig Malmö Gallerihelg!

Malmö Gallerihelg: 23-25 september.
ÖPPETTIDER: FRE 18-22, LÖR-SÖN 12-16
Konstfrämjandet Skåne och Malmös mångfacetterade konstscen bjuder in allmänheten till ännu en ny version av årets främsta konsthändelse, Malmö Gallerihelg.

Cultivating Stories / Odlade berättelser

Cultivating Stories / Odlade berättelser undersöker odlingens växtkulturer, och på vilket sätt historiska skeenden lever vidare i samtiden. Genom guidade fältvandringar, filmvisningar, publika samtal, utställning, och musik, förmedlas berättelser och frågeställningar kring vad odling, förädling och kulturväxter är, har varit, och kunde vara.

Malmö Gallerihelg 2022

Malmö Gallerihelg har fått en egen hemsida! Här kan man hitta allmän information om Gallerihelgen, kriterier för att medverka, länk till anmälan, deadlines, en digital karta och information om alla deltagarnas utställningar.

Symposium om konst och hälsa

Symposium om hälsa, konst och kultur den 3 mars, 2021. Symposiet är en del av samverkansprojektet Skåneleden Konst - In motion och pågår mellan
13-15 via zoom.

 • Konstnärer sökes till Öppen ateljé för barn och unga

  Västerbotten Konstfrämjandet Västerbotten kommer under senhösten att dra igång projektet Öppen ateljé på Kulturhuset Klossen på Ålidhem.

  Läs mer
 • Stick- och hantverkscafé i utställningen Fragment

  Norrbotten I och med utställningen Fragment i den nya konsthallen i Kulturhuset Aurora anordnar Konstfrämjandet Norrbotten stick- och hantverkscafé i utställningsmiljö.

  Läs mer
 • Ljud i porten

  Konstfrämjandet Under september månad presenteras Torbjörn Ömalms Vi har ju fan inget val i porten till Konstfrämjandets kansli – ett ljudverk med utgångspunkt i Kirunas pågående stadsomvandling.

  Läs mer
 • Sverigetomtarna

  Värmland

  Läs mer
 • Finissage och öppen animationsverkstad 24 sep

  Kraft (Sörmland) Den 24 september håller utställningen öppet en extra dag kl 11-15
  Samma dag håller vi också öppet animationslabbet mellan kl 12:30-15:00
  Ta sista chansen, ta med familj och vänner till ett besök på sommarens utställning i solparken!

  Läs mer
 • Konst i Esplanaden

  Gävleborg Under Å-Draget 3 september fylls Esplanaden åter av konst och ljud! Kom och flanera i parken bland små och stora konstverk, vår karta visar vägen.

  Läs mer