Projekt för skolor — Så arbetar konstnären

Elever gör konst i skolan 2014

VILL DU OCH DIN SKOLKLASS TRÄFFA EN KONSTNÄR OCH SE HUR EN KONSTNÄR ARBETAR?

Under november och december erbjuder Konstfrämjandet Skåne en klass på en skola i orterna Löderup, Hjärnarp och Östra Göinge projektet Så arbetar konstnären - en konstnärlig upplevelse för skolelever i två delar.

VILL DU OCH DIN SKOLKLASS TRÄFFA EN KONSTNÄR OCH SE HUR EN KONSTNÄR ARBETAR?

Under november och december erbjuder Konstfrämjandet Skåne en klass på en skola i orterna Löderup, Hjärnarp och Östra Göinge projektet Så arbetar konstnären – en konstnärlig upplevelse för skolelever i två delar. Är du lärare eller arbetar på en skola i eller i närheten av dessa orter, hör av dig för att boka!

Första delen är en utflykt till en konstnärs ateljé i skolans närområde, här får eleverna se hur en konstnärs vardag ser ut. Vad gör egentligen en konstnär? Vad använder konstnären för material och verktyg?
Här inspireras eleverna till eget skapande!

Andra delen utspelar sig på er skola! Samma konstnär kommer till er och håller i en workshop där eleverna själva får testa på att skapa i samma stil och med samma material som konstnären!

Konstfrämjandet Skånes stora uppdrag är att tillgängliggöra konst och kultur för allmänheten och projektet vi jobbar med i höst riktar sig till barn och unga som bor på lite mindre orter runt om i Skåne, på platser som annars inte har så nära till museum och konsthallar. Vi tycker det är viktigt att alla barn, oberoende av bakgrund och geografiskt område får uppleva konst och kultur, och vi vill hjälpa till att skapa det mötet.

UPPLÄGG OCH BOKNING:
Del 1 – Studiebesök i konstnärens ateljé
Plats: I konstnärens ateljé.
Datum & tid: Efter överenskommelse, under november eller december månad. Ca 1h-1,5h under skoltid eller fritids.
Vem?: En skolklass i åk 3-8

Del 2 – Skapande workshop
Plats: På skolan
Datum och tid: Efter överenskommelse med skolan, gärna i nära anslutning till träff 1.
Vem?: Samma klass som del 1.

För att boka, maila: skane@konstframjandet.se
Märk mailet med: Boka – Så arbetar konstnären
Ange antal barn, kontaktuppgifter till lärare, och önskat datum. Vi kommer återkoppla till er snarast och tillsammans kommer vi överens om dag och tid som fungerar för alla.

Först till kvarn för bokning gäller, därefter hamnar ni på en väntelista vid eventuell avbokning.

Workshopen är gratis, Konstfrämjandet står för material. Eventuell kostnad för resa till ateljén kan tillkomma.

Är du lärare eller arbetar på skola på annan, mindre ort i Skåne och är intresserad av att ta del av projektet i framtiden? Maila: skane@konstframjandet.se och märk mailet med ’Intresseanmälan – Så arbetar konstnären’.

Projektet är en del av vår satsning för att erbjuda barn och unga på mindre orter i Skåne att ta del av konst och kultur på sin hemort.

Visa alla