Open Call - Så arbetar konstnären

Är du yrkesverksam konstnär och har en ateljé på mindre ort i Skåne och vill arbeta med barn och unga? Skicka in intresseanmälan genom formuläret.

Så arbetar konstnären är ett projekt som drivs av Konstfrämjandet Skåne, vars uppdrag är att tillgängliggöra konst för alla.

Projektet riktar sig till barn och unga som bor på mindre orter runt om i Skåne. Vi tycker det är viktigt att alla barn, oberoende av bakgrund och bostadsort, får uppleva konst och kultur. Konstfrämjandet vill hjälpa till att skapa möten mellan skolor och konst genom att sammanföra konstnärer som har ateljé på mindre ort med skolklasser.

Detta open call är för dig som är konstnär med ateljé på en plats du känner passar in på ovan beskrivning. Är du yrkesverksam konstnär och har en ateljé på mindre ort i Skåne? Skicka in anmälan genom formuläret.

Projektet består av två träffar. Under den första träffen kommer en skolklass på ateljébesök hos konstnären, under den andra träffen kommer konstnären till skolan och håller en workshop i sin anda. Projektledare från Konstfrämjandet Skåne följer med under samtliga träffar och Konstfrämjandet Skåne står för inköp av material till workshop.

Att skicka in till vårt Open call är endast en intresseanmälan och garanterar inte uppdrag. Vi skapar en lista över konstnärer att sammanföra med en skola och kommer sedan se över geografisk spridning och skolor runt om i Skåne för att matcha på bästa sätt. När vi hittat en bra matchning hör vi av oss till den konstnär som är i åtanke för projektet och berättar mer. Genomförandet av projektet kan, beroende på skolans tillgänglighet, äga rum under hösten 2024 eller under 2025.

Arvode utgår från KROSs riktlinjer

Till anmälningsformulär

Vid frågor, kontakta ellen.bjerborn@konstframjandet.se

SISTA DATUM FÖR INTRESSEANMÄLAN 24 MAJ 2024


Visa alla