Aktuellt

 • Inspirationsdag: Ungas existentiella hälsa

  Välkommen till konst, hälsa och existentiellt välmående för unga – en inspirationseftermiddag i två delar.

  11 oktober 2023, Kl. 13.30 – 16.00, Helsingborgs stadsbibliotek
  Anmälan finns i inlägget!

 • Inre Landskap

  Utställning av Östra Grevies Konst & Design deltagare.
  Under Gallerihelgen visar vi på Konstfrämjandet Skåne en utställning med deltagare från Östra Grevies alla konst och designutbildningar. Utställningen är öppen även kommande helg 29/9-1/10 2024.

 • Årets karta för Gallerihelgen

  22-24 september är det dags för årets Gallerihelg i Malmö. Nu finns kartan att ladda ner på Gallerihelgens hemsida.

 • Utställning: Queer Expression

  Tre helger i rad, mellan 25/8 och 10/9, bjuder vi på Konstfrämjandet Skåne in till en utställning i våra lokaler på Östergatan 9a.

 • PLAY FOR DEMOCRACY / LEK FÖR DEMOKRATI

  Vad händer om barn och unga bjuds in till en konstnärlig och lekfull process om demokrati och arkitektur? Utställningen Play for democracy presenterar forskningsprojektet Lek för demokrati där 120 elever i årskurs 5 fått bidra med sina idéer och tankar om vad som är viktigt när ett nytt stadshus planeras i Ängelholm år 2027.

 • UTSTÄLLNING: WHERE IS YOUR TEDDY?

  Under Southern Sweden Design Days 2023 arrangerar Konsthantverkscentrum i samarbete med Konstfrämjandet Skåne utställningen Where is your teddy? med konstnären Felicia Hansen.

 • Konstnärliga möten: FRÅN DET PERSONLIGA TILL DEN OFFENTLIGA KONSTENS POLITIK

  Konstfrämjandet Skåne i samarbete med Konstnärscentrum Syd bjuder in till tre öppna kollegieträffar för konstnärer.

  11 maj15.00-17.00Läs mer
 • Inom oss – mellan oss – runt oss

  Anmäl dig nu! Detta är en inbjudan till att skapa tillsammans för att vi tror att kollektiva konstnärliga processer ger kraft till att söka och finna nya förhållningssätt till de utmaningar vi står inför, som individer och som kollektiv. Ett samarbete mellan RFSL Rådgivningen Skåne och Konstfrämjandet Skåne.

 • Malmö Gallerihelg 2023!

  Nu är det dags igen! Konstfrämjandet Skåne ser fram emot att möta er på detta års Gallerihelg.

 • Formgivare till årets Gallerihelg!

  Är du en formgivare med bra idéer? Vi söker en grafisk designer för formgivning av detta årets karta till Malmö Gallerihelg!

 • Projekt för skolorSå arbetar konstnären

  VILL DU OCH DIN SKOLKLASS TRÄFFA EN KONSTNÄR OCH SE HUR EN KONSTNÄR ARBETAR?

  Under november och december erbjuder Konstfrämjandet Skåne en klass på en skola i orterna Löderup, Hjärnarp och Östra Göinge projektet Så arbetar konstnären - en konstnärlig upplevelse för skolelever i två delar.

 • Inspirationsdag för Konst och hälsa

  Inspirationsdag om Konst och hälsa för konstnärer och andra kulturaktörer. Den 26/10 på ABF Malmö, mellan 14-17.

  Denna eftermiddag vill inspirera professionella konstnärer och kulturaktörer att arbeta inom området Konst och hälsa. Deltagarna kommer även få ta del av en workshop som skapades med existentiell hälsa som kärna.

 • Det närmar sig Malmö Gallerihelg!

  Malmö Gallerihelg: 23-25 september.
  ÖPPETTIDER: FRE 18-22, LÖR-SÖN 12-16
  Konstfrämjandet Skåne och Malmös mångfacetterade konstscen bjuder in allmänheten till ännu en ny version av årets främsta konsthändelse, Malmö Gallerihelg.

 • Cultivating Stories / Odlade berättelser

  Cultivating Stories / Odlade berättelser undersöker odlingens växtkulturer, och på vilket sätt historiska skeenden lever vidare i samtiden. Genom guidade fältvandringar, filmvisningar, publika samtal, utställning, och musik, förmedlas berättelser och frågeställningar kring vad odling, förädling och kulturväxter är, har varit, och kunde vara.

 • Southern Sweden Design Days – Utställningen Lustgården av Konsthantverkscentrum

  I Konstfrämjandet Skånes lokaler S:t Gertrud visas medlemsutställningen Lustgården där Konsthantverkscentrum presenterar verk som går i grönskans tecken och tar avstamp i längtan efter glädje och spirande liv.

 • I fårorna – Grafik ur arkivet och i samtidenMalmö Gallerihelg på Konstfrämjandet Skåne

  Konstfrämjandet Skåne24-26 septemberFre kl. 18-22, lör-sön kl. 12-16Läs mer
 • GALLERIHELGEN 2021!

  Gallerihelgen 2021, 24-26 september!

 • Symposium om konst och hälsa

  Symposium om hälsa, konst och kultur den 3 mars, 2021. Symposiet är en del av samverkansprojektet Skåneleden Konst - In motion och pågår mellan
  13-15 via zoom.

 • Lek för demokrati

  Lek för demokrati byggs kring planerna för ett nytt stadshus i Ängelholm. Konstfrämjandet Skåne, Form/Design Center, Lunds universitet LTH, Tankesmedjan Movium vid SLU och Ängelholms kommun har beviljats medel för ett gemensamt flerårigt forskningsprojekt inom ramen för Formas utlysning Gestaltad livsmiljö.

 • Har luften gått ur utopin?

  Se samtalet om utopins tillstånd!

  Medverkande:
  Dan Jönsson, författare
  Gunnel Pettersson, konstnär
  Hervé Corvellec, professor i företagsekonomi

  Lunds konsthall22 oktoberkl. 18-19.30Läs mer
 • YOU’RE INVITED – SEPTEMBER SALON

  ART & SOCIETY
  LIVE FROM COPENHAGEN:
  MILLE KALSMOSE & SUPERFLEX
  ON ZOOM
  TUESDAY SEPTEMBER 22, 3PM
  WELCOME!

 • Ladda ner kartan till Galleriveckan 2020!

  Karta över deltagare och platser för Malmö Gallerivecka 2020 finns både digitalt och i fysisk form. Plocka med dig en karta från någon av de utställande verksamheterna eller från platserna listade här, eller ladda hem kartan digitalt.

 • Skapa mönster med kroppen!Workshop med Butler/Lindgård

  I utställningen Skånsk design och formgivning i Hässleholms konsthall visas just nu filmen Process. Den visar hur designduon Butler/Lindgård arbetar med koreografi som metod för att skapa kroppsrepresentation i mönster för textil.

  Hässleholms Kulturhus14 december11-13Läs mer
 • JAG VILL HA EN FRAMTID – fotografier av André de Loisted

  Efter den varma och torra sommaren 2018 började människor i Malmö organisera sig i Fridays for Future och stötta Greta Thunberg. Samma höst nådde rörelsen Extinction Rebellion Malmö och inspirerade till aktivism. Nätverket Konst och Klimat presenterar nu en fotoutställning av André de Loisted.

  Konstfrämjandet Skåne16 nov - 7 deckl. 12-16Läs mer
 • Min finaste platsWorkshop med Only Planet

  Workshop ledd av konstnärerna Lena Johansson och Karolina Erlingsson, två av initiativtagarna till Nätverket för Konst och Klimat. Skapa spännande platser med hjälp av material som silkespapper, ståltråd, tyg, papper och insamlade växtdelar.

  Sjöbo Konsthall30/1013.00–15.00Läs mer
 • VIDEO WORKSHOPHenrik Lund Jørgensen

  Under Bästa Biennalen har vi en videoworkshop där ungdomar under ett antal veckor under hösten gör ett konstverk, från idé till presentation, tillsammans med videokonstnären Henrik Lund Jørgensen.

  Sjöbo Konsthall1/10–28/11Se text för tiderLäs mer
 • Konstnärslön.nuShiva Anoshirvani

  A public presentation and conversation with artist Shiva Anoshirvani from Konstnärslön.nu, part of the Empowering the process: working conditions in visual arts, a one day gathering on the working conditions for artists, curators and art mediators within the Öresund region.

  Konstfrämjandet Skåne4/1018.00–19.00Läs mer
 • Teckentolkad visning under Gallerinatten

  En guidad visning av Gallerinatten på svenska som är teckentolkad utgår från Lilla Torg klockan 18.00.

  28/918.00Läs mer
 • Ladda ner kartan till Gallerinatten!

  Karta över deltagare och platser för Malmö Gallerinatt 2019 finns både digitalt och i fysisk form. Plocka med dig en karta från någon av de utställande verksamheterna eller från platserna listade här, eller ladda hem kartan i digitalt.

 • Malmö Gallerinatt 2019

  För 22:a året i rad håller Malmös gallerier och konstinstitutioner kvällsöppet mellan 18-24 under den sista lördagen i september. Detta är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka Malmös mångfacetterade konstscen, med en blandning av gallerier, konstinstitutioner och tillfälliga konstnärsdrivna initiativ.

  28/918.00–24.00Läs mer
 • Fish Tank

  Fish Tank är ett två veckor långt konstprogram som äger rum i biografen Panoras foajé. Idén uppstod ur en vilja att aktivera utrymmet som en scen för kroppsligt och artistiskt uttryck utanför den vita kuben.

  Biograf Panora12/8–25/817.30–20.30Läs mer
 • Only PlanetKonst och Klimat

  Nätverket för Konst och Klimat öppnar en alternativ resebyrå på Malmöfestivalen.

  Malmöfestivalen9/8–16/812.00–19.00Läs mer
 • We are curious

  We are curious är ett nätverk som under våren 2019 träffats i Konstfrämjandets lokaler. De är en grupp invånare, konstnärer och aktivister som kämpat med gränserna som förkroppsligar migrationspolitiken.

 • Time TravelVR-resebolag i Lorensborgs Köpcentrum

  Time Travel är ett av flera fiktiva performance-resebolag inom den fiktiva företagskoncernen Worldtrotters™. VR-resor har hittills erbjudits till flera hundratals personer i både Sverige, Finland, Norge och Danmark. Nästa resemöjlighet i Lorensborg blir i början av november.

  Lorensborgs Köpcentrum15/6–30/6Läs mer
 • Artist talkJessica Johannesson

  Som en del av utställningen Behöver bara få ha det lite tyst omkring mig håller Jessica Johannesson en föreläsning om sitt arbete som textilkonstnär på Konstfrämjandet Skåne lördagen 15/12.

  Galleri S:t Gertrud15/1214.00Läs mer
 • Behöver bara få ha det lite tyst omkring mig

  I Jessica Johannessons utställning "Behöver bara få ha det lite tyst omkring mig" är den svarta tråden och sammanfogandet i fokus. Genom att skulptera med tråden i upprepade stygn eller knutar får allmänmänskliga tillstånd form och struktur. Tråden bygger historier och verken kretsar kring skörhet, sårbarhet, existens, rum och kropp

  Galleri S:t Gertrud10/1112.00–16.00Läs mer
 • Not Forgotten but Dreams of MemoriesSamaneh Reyhani

  Reyhani arbetar främst med skulpturala installationer, med ett flertal material, från sten till glas, snören och trä. Hennes skulpturer ser ut som kroppar och är vid första ögonkast skamlöst förföriska. Men vid närmare betraktelse framträder en tyngd och börda och figurerna står sårade och ärrade.

  Galleri S:t Gertrud29/9–3/11Se text för öppettiderLäs mer
 • Malmö GallerinattAppen

  Appen Konstfrämjandet Skåne hjälper dig att navigera bland allt som händer under Malmö Gallerinatt.

 • Malmö Gallerinatt 2018

  Konstfrämjandet Skåne arrangerar sedan 1997 Malmös största konstevenemang, Malmö Gallerinatt. Den äger alltid rum den sista lördagen i september och under kvällen har Malmös många gallerier och konstinstitutioner kvällsöppet mellan kl. 18 – 24.

  29/918.00–24.00Läs mer
 • I mellanrummet7Xkonsthantverk

  I mellanrummet är den andra av totalt sju utställningar i 7Xkonsthantverk, ett pågående samarbete mellan Konstfrämjandet Skåne och Konsthantverkscentrum.

  Galleri S:t Gertrud21/4–19/5Se text för öppettiderLäs mer
 • ElevutställningÖstra Grevie Folkhögskolas grafikutbildning

  I utställningen visas verk av 17 elever som studerar första och andra året på konstgrafiklinjen. Eleverna arbetar i de flesta grafiska tekniker samt skulptur, teckning och rörlig bild. Inför utställningen har eleverna arbetat individuellt utfrån egna idéer och i valfria tekniker.

  Galleri S:t Gertrud6/4–14/4Se text för öppettiderLäs mer
 • Ishästarna från Lagodaföreläsning med André Prah

  "Om Gud skapade något vackrare än hästen, så behöll han det för sig själv" lyder ett arabiskt ordspråk. En natt krigsvintern 1941 attackerade finska grupper ett ryskt regemente med tusen hästar vid sjön Ladoga i Karelen. De ryska soldaterna flydde. Kvar i sjön stod tusen ihjälfrusna hästar, som ett makabert monument över krigets fasor.

  Kronohäktet18/418.30Läs mer
 • Utställning: Eva Rocco Kenell

  Eva Rocco Kenell
  10/2-10/3
  Vernissage 9/2 17-20

  Galleri S:t Gertrud8/2 - 9/3Öppettider: onsdag 16-18, fredag 16-18, lördag 12-16Läs mer
 • Ishästarna i Ladoga – föreläsning med André Prah 4 mars kl. 14 på Regionmuseet KristianstadVälkomna!

  Tid för föreläsning: Söndagen den 4 mars klockan 14.
  Plats: Regionmuseet Kristianstad, Stora Torg, Kristianstad

  Arrangör: ABF Skåne Nordost, Regionmuseet Kristianstad, Kristianstads konsthall, Konstfrämjandet Skåne

  Öppet för allmänheten - fri entré

  Regionmuseet Kristianstad4 mars 2018kl. 14Läs mer