Multipel.nu deltar i Konstfrämjandet Skånes Konst i Vardagen

Willkommen, bienvenue, welcome - konstnär Magnus Denker

Som arbetsplats eller förening kan man delta i Konstfrämjandet Skånes Konst i Vardagen. Vi erbjuder konstverk i alla möjliga tekniker. Den arbetsplats som ska ha utställningen får vara med och besluta om vad som ska ställas ut. Just nu ställer Multipel.nu ut på Byggadministration Harald Olsson AB i Malmö.

Multipel.nu deltar i Konstfrämjandet Skånes Konst i vardagen

Utställning 12 augusti–27 oktober 2016

På Byggadministration Harald Olsson AB presenterar Multipel.nu verk som på ett eller annat sätt anknyter till verksamheten, från Torsten Hylanders combines, där han sätter samman olika funna föremål till ett konstverk, till Anders Kappel som gör avtryck av motorpackningar från en Harley Davidson-oljepump, Jeanette Land Schous blixtfotograferade landskap av ogräs i glömda mellanrum i staden, Arnold Hagströms som anknyter till de torkade växtdelarna i ungdomens herbarium, Torsten Ridells kvadratiska former som lika mycket betonar formen som dess mellanrum, Johan Röing där tiden stannar i den röda eldflamman, Åsa Lindsjö som använder sanitetsporslinet på ett nytt och oväntat sätt, Anna Lidbergs mångbottnade hyllning till alla mödrar, Magnus Denkers egen lilla Malmövärld, där en bussresa sträcker sig mellan mellan Ho Chi Min och Betlehem, Sebastian Franzéns serieteckningar komponerade av kollage med bilder han finner på nätet, Anna Brings byggbara enheter som fungerar dekorativt solitärt såväl som i grupp, Marie France Hartwigs OK Baby, som likt dockan i Kalle Ankas julafton stämplats med texten ”OK”, Leif Erikssons Un image de bateau, som diskuterar en bilds innehåll bortom ikonen, Peter Dacke och Christel Lundbergs skiss av en installation av köksredskap där helheten skapar andra betydelser än dess delar. Detta bland mycket annat visas i denna utställning.

Multipel.nu är ett webbgalleri, med idag över 150 konstnärer och drygt 400 konstverk. Det är ett samtidskonstarkiv, ett diskussionsforum och en webbutik för genren multiplar. Att definiera det spännande konstbegreppet multipel är inte helt lätt. Den definition vi utgått ifrån är att en multipel är ett föremål som är ett signerat konstverk, har ett pris mellan 50 kronor och 5000 kronor, har en upplaga om minst 2 och högst 500 exemplar och inte har en förlaga eller annat fysiskt original.

Vid sidan om webben är vi också ett mobilt galleri som gästar olika konstinstitutioner och icke-traditionella konstarenor. Vi vill öppna nya vägar för innovativ exponering av konst i samhället och erbjuda ett utbud av originalkonst som är ekonomiskt överkomlig för en konstintresserad allmänhet.

Mediaverkstaden Skåne är en kollektivverkstad för digitala resurser i Malmö för fotografer, illustratörer, konstnärer, kulturtidskrifter och småförlag. Mediaverkstaden drivs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö stad.

Kontakt Multipel.nu

info@multipel.nu
Anders Bräck: 040-78080, 070-7194948
Christel Lundberg: 040-78020, 0730-556926

Visa alla