Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Malmö Gallerinatt

Malmö Gallerinatt infaller sista lördagen i september varje år, då många av Malmös gallerier och konstinstitutioner har gemensamt kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.
Malmö Gallerinatt infaller sista lördagen i september varje år, då många av Malmös gallerier och konstinstitutioner har gemensamt kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.

Konstfrämjandet Skåne arrangerar sedan 1997 Malmös största konstevenemang, Malmö Gallerinatt. Den äger alltid rum den sista lördagen i september och under kvällen har Malmös många gallerier och konstinstitutioner kvällsöppet mellan kl. 18 – 24. Det är en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade och besökare kommer från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångfacetterade konstliv. Under kvällen deltar etablerade konstinstitutioner, kommersiella gallerier samt det fria och ideella konstlivet sida vid sida och det görs mellan 35 000 och 40 000 besök på gallerier och konstinstitutioner runt om i staden. Ingenstans i Sverige finns en liknande kväll med fokus på endast bildkonst!

 

Under gallerinatten görs guidade turer runt om i staden i samarbete med ABF Malmö.

 

Detta händer under Malmö Gallerinatt 2018
Lördagen den 29 september 2018  anordnas Malmö Gallerinatt för 21:a gången. Detta är ett enastående tillfälle att upptäcka Malmös mångfacetterade konstliv. Sista anmälningsdag för deltagande gallerier och utställningsrum är den 17 juni, och vi hoppas på stor bredd så att vi tillsammans kan bjuda på en lika fantastisk blandning av olika konstuttryck som vanligt.

 

 

–> dela kvällens konstupplevelser med #malmögallerinatt2018 <–

 
GUIDADE TURER:
Som tidigare år finns möjlighet att gå en guidad tur till fots, med cykel eller med buss. Dessa är gratis och kräver ingen föranmälan! Mer information om dessa kommer såsmåningom.

 

 

Kontakt

Vid frågor eller för mer information kontakta vår projektledare Karin Olu Lindgård på tel: 070- 610 42 61 eller skriv till malmogallerinatt@konstframjandet.se

 

Fotograf: Laimonis Brakss