Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Malmö Gallerinatt

Malmö Gallerinatt infaller sista lördagen i september varje år, då många av Malmös gallerier och konstinstitutioner har gemensamt kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.
Malmö Gallerinatt infaller sista lördagen i september varje år, då många av Malmös gallerier och konstinstitutioner har gemensamt kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.

Konstfrämjandet Skåne arrangerar sedan 1997 Malmös största konstevenemang, Malmö Gallerinatt. Den äger alltid rum den sista lördagen i september och under kvällen har Malmös många gallerier och konstinstitutioner kvällsöppet mellan kl. 18 – 24. Det är en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade och besökare kommer från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångfacetterade konstliv. Under kvällen deltar etablerade konstinstitutioner, kommersiella gallerier samt det fria och ideella konstlivet sida vid sida och det görs mellan 35 000 och 40 000 besök på gallerier och konstinstitutioner runt om i staden. Ingenstans i Sverige finns en liknande kväll med fokus på endast bildkonst!

 

Under gallerinatten görs guidade turer runt om i staden i samarbete med ABF Malmö.

 

Detta händer under Malmö Gallerinatt 2017
Inte nog med att Malmö Gallerinatt är årets konsthändelse i år firar vi dessutom 20 årsjubileum! Detta är ett enastående tillfälle att upptäcka Malmös mångfacetterade konstliv. Årets Gallerinatt har rekordmånga anmälda deltagare, hela 54 stycken, som tillsammans bjuder på en fantastisk blandning av olika konstuttryck.

 

–> dela kvällens konstupplevelser med #malmögallerinatt2017 <–
GUIDADE TURER:
Som tidigare år finns möjlighet att gå en guidad tur till fots, med cykel eller med buss. Dessa är gratis och kräver ingen föranmälan!

 

Lilla Torg
Kl 18: till fots (danska, svenska, arabiska)
Kl. 20: till fots (danska, lätt svenska, arabiska)
Kl. 20: cykelvisning (svenska)

 

Möllevångstorget
Kl. 19: till fots (svenska, persiska, engelska)
Kl. 21: till fots (svenska, presiska, engelska)

 

Bussparkeringen, Norra Vallgatan/Bagersgatan
Kl. 19. Visning med buss (svenska)

 

Värnhemstorget
Kl. 19:30: till fots (svenska)

 

Moderna museet
Kl. 19:30: till fots (svenska med syntolkning)

 

Nobeltorget
Kl. 20: till fots (svenska med teckentolk)

 

NYTT FÖR I ÅR: KONST-QUIZ!
Gå på minst fyra gallerier, svara på fyra frågor (minst en på varje galleri) och var med i utlottningen av konst! Dragning sker på Pub Kuntze, Sankt Gertrud kl. 21:45.

 

EFTERFEST!
Från kl. 22:00 blir det en officiell efterfest på Moriska Paviljongen i Folkets Park. Lika delar dans och konfetti som konst och performance, beskådaren blir den beskådade i mötet mellan konst och klubb när vi tar vi över både Bistron och Spegelsalen för en kväll. 

 

Vi hoppas att ni, tillsammans med oss och alla deltagande gallerier och konstinstitutioner gör detta till ännu en fantastisk kväll och natt!

 

Kontakt
Vid frågor eller för mer information kontakta vår projektledare Linnéa Jahn på Tel: 070- 610 42 61 eller skriv till malmogallerinatt@konstframjandet.se

 

Fotograf: Laimonis Brakss