Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Malmö Gallerinatt

Malmö Gallerinatt har 20-årsjubileum!
I år är Malmö Gallerinatt lördagen den 30 september, traditionsenligt den sista lördagen i september. Stadens gallerier och konstinstitutioner håller kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.
Malmö Gallerinatt har 20-årsjubileum!
I år är Malmö Gallerinatt lördagen den 30 september, traditionsenligt den sista lördagen i september. Stadens gallerier och konstinstitutioner håller kvällsöppet mellan kl. 18 och 24.

 

Malmö Gallerinatt är i år, 2017, den sista lördagen i september, den 30 september. I år har vi 20-årsjubileum!

 

Malmös många gallerier och större konstinstitutioner håller gemensamt kvällsöppet sista lördagen i september mellan kl. 18–24.

 

Här fanns andra rum för konst med temporära konsthändelser, pop-up gallerier och utställningar hos konstaktörer som inte primärt sysslar med utställningsverksamhet.

2016 medverkade 43 deltagare och kvällen bjöd på många olika konstuttryck! Malmö Gallerinatt visar på bredden i Malmös rika och mångfacetterade konstliv. Det som gör Malmö Gallerinatt speciell är att alla stadens aktörer, från de stora institutionerna till mindre och ideellt drivna gallerier, samlas under ett gemensamt event. Denna typ av samexistens mellan konstlivets olika instanser är helt unik för Malmö. Under Malmö Gallerinatt görs upp till 40 000 besök på stadens gallerier och utställningsrum.

 

Ingen annanstans i Sverige finns en gallerinatt i så stor skala!

 

Kontakt 

Vid frågor eller för mer information kontakta vår projektledare Linnéa Jahn på Tel: 070- 610 42 61 eller skriv till malmogallerinatt@konstframjandet.se

 

 

Vad hände under Malmö Gallerinattskvällen 2016? 

  • Guidade visningar
  • Det fanns möjlighet till att följa med våra kunniga guider på en visning! Till fots, på cykel, per buss, med olika teman och på åtta olika språk. Varje visning har tre till fyra stopp vardera.
  • Cykeltaxis 
  • Ute på stan kunde Elinegårds cykeltaxis vinkas in, som körde gratis mellan alla gallerier.
  • Gå på vernissage 
  • Under Malmö Gallerinatt 2016 hade inte mindre än 20 utställningar vernissage.
  • Mångfald av konstuttryck
  • På Malmö Gallerinatt finns ett stort antal konstnärliga uttryckssätt representerade – måleri, skulptur, foto, design, performance och installationer – här finns något för alla!

   

 

Tack till ABF Malmö som möjliggjorde de guidade visningarna och Elinegård som körde cykeltaxis.

 

 

Fotograf Hilda Gustafson