Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Läsecirkel: Myten om Wu-Tao tzu

I samband med utställningen Dörren i muren, om arbetsmetoder i Sven Lindqvists författarskap i relation till samtida konstnärliga praktiker, arrangeras en läsecirkel där vi tillsammans går igenom och diskuterar Lindqvists bok ”Myten om Wu Tao-tzu” (1967).

Tre måndagar: 18/9, 25/9, 2/10 kl 19
Plats: Konstfrämjandet Skåne (Galleri St. Gertrud), Östergatan 9

I samband med utställningen Dörren i muren, om arbetsmetoder i Sven Lindqvists författarskap och samtida konstnärliga praktiker, arrangeras en läsecirkel där vi tillsammans går igenom och diskuterar Lindqvists bok ”Myten om Wu Tao-tzu” (1967).

”Myten om Wu Tao-tzu” är en av Lindqvists mest lästa och diskuterade böcker, på en gång resereportage, lyrik, samhällskritik, litteraturanalys och meditation. De frågor som boken reflekterar över, om estetik och politiskt engagemang, är lika aktuella idag som när den skrevs.

Förlagets beskrivning av boken lyder: ”Den kinesiske konstnären Wu Tao-tzu stod en dag under Tangdynastien och betraktade en väggmålning som han just slutfört. Plötsligt klappade han i händerna och tempelportarna öppnade sig. Han gick in i sitt verk och portarna stängdes. Vad gjorde han därinne? Vart kommer man om man följer honom? Vad händer med dig när du läser boken? Kommer du att sätta dig i källaren och låta dig överdras med guld? Eller tar du upp kampen för en annan framtid än den boken berättar om?”

Begränsat antal platser, anmälan görs till hans.carlsson@konstframjandet.se

Vid cirkelträffarna bjuds på fika. Cirkeldeltagare erhåller boken (190 s.) i PDF-format. Den finns även på bibliotek och antikvariat.