Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Galleri S:t Gertrud – Loana Ibarra

Utställning med Loana Ibarra.

Loana har arbetat med Konstfrämjandet Skåne i vår verksamhet Konst i Vården. Hennes konst har varit mycket uppskattad både bland personal och boende på de äldreboenden där de upplevde och samtalade kring hennes konst. Loana Ibarra har en lång rad utställningar bakom sig och hon finns representerad på Ringhals Vattenfall, Malmö Stadsbibliotek, Halmstad Sjukhus, Volvo AB. Det är roligt att vi nu kan visa hennes konst i vårt galleri.

 

Loana Ibarra, LIM, föddes i Lausanne, Schweiz 1984 i vattumannens tecken.

 

Loana själv berättar:
Jag har en far som är mexikan med mustasch och hela kittet och en svensk mor som är lite av en invandrare själv då hon levde i utrikiska länder under en lång tid. Jag växte upp i Mexiko med en hel del resor där emellan. 1997 flyttade jag med bröder och mor till Sverige. Jag har studerat fri konst i Barcelona och Haparanda och är nu bosatt i Malmö. Min nyfikenhet är min största drivkraft. I Mexiko finns ett talesätt som säger att nyfikenheten tog död på katten. Den kommer säkert även att bli min död. Den har nog redan varit min död många gånger, men vilken fullrik död och vilka bombastiska återfödelser… så börjar man om igen.

Mexiko och Sverige är LIMs länder. Mexiko och Sverige befinner sig långt ifrån varandra. Det är därför jag målar, för att limma fast dessa två och bilda ett eget land som jag sedan delar med mig till dig. Vi vet att LIM är en blandning som används för att foga tillsammans två eller flera fasta kroppar. Jag målar på duk, jag broderar, jag återanvänder. Jag leker med guld och silver och det skiner.

 

  • 26 september–10 oktoberOns–fre kl 12:00–15:00, lör kl 12:00–16:00