Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt: Oktober 2020

Nyheter

Lek för demokrati

Lek för demokrati byggs kring planerna för ett nytt stadshus i Ängelholm. Konstfrämjandet Skåne, Form/Design Center, Lunds universitet LTH, Tankesmedjan Movium vid SLU och Ängelholms kommun har beviljats totalt 2,5 miljoner kronor för ett gemensamt flerårigt forskningsprojekt inom ramen för Formas utlysning Gestaltad livsmiljö.

HAR LUFTEN GÅTT UR UTOPIN?

Välkomna till ett samtal om utopins tillstånd! Medverkande är:
Dan Jönsson, författare
Gunnel Pettersson, konstnär
Hervé Corvellec, professor i företagsekonomi

  • Lunds konsthall
  • 22 oktoberkl. 18-19.30
  • Fri entré
  • Läs mer
  • Leif Engström – Skogsfanören

    Bergslagen I arbetet med utställningen Skogsfanören har konstnären Leif Engström lånat Gösta ”Snoddas” Nordgrens melodi från 1961. Texten handlar likt Engströms måleri om längtan från staden och civilisationen tillbaka till skogen och naturen.

    Läs mer