Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt: Augusti 2019

Nyheter

Fish Tank

Fish Tank är ett två veckor långt konstprogram som äger rum i biografen Panoras foajé. Idén uppstod ur en vilja att aktivera utrymmet som en scen för kroppsligt och artistiskt uttryck utanför den vita kuben. 

 • Biograf PanoraFriisgatan 19D
 • 12/8–25/817.30–20.30
 • Fri entré
 • Läs mer

We are curious

We are curious är ett nätverk som under våren 2019 träffats i Konstfrämjandets lokaler. De är en grupp invånare, konstnärer och aktivister som kämpat med gränserna som förkroppsligar migrationspolitiken.

Time Travel — VR-resebolag i Lorensborgs Köpcentrum

Time Travel är ett av flera fiktiva performance-resebolag inom den fiktiva företagskoncernen Worldtrotters™. VR-resor har hittills erbjudits till flera hundratals personer i både Sverige, Finland, Norge och Danmark. Nästa resemöjlighet i Lorensborg blir i början av november.

 • Lorensborgs KöpcentrumStadiongatan 25
 • 15/6–30/6
 • Fri entré
 • Läs mer
 • Ludivine Thomas – Les sommets de la gloire [The Summits of Glory]

  Värmland I sitt konstnärskap ägnar Ludivine Thomas särskild uppmärksamhet åt existensens bräcklighet; från en social och filosofisk synvinkel. Hon konfronterar verklighet med drömmar, undersöker det alldagliga gentemot trosuppfattningar, från förfädernas mytologier till kvantteori. Se hennes verk i Kolonin / Fönstergalleriet.

  Läs mer
 • Konsthall Ur och Skur

  Västmanland Avslutningsfest för Konsthall Ur och Skur den 31 augusti kl 15.00–20.00. Livemusik, videokonst med Fikret Atay, konstworkshop för barn och invigning av det verk som konstnären Linnea Hansander skapat tillsammans med barn från bl.a. Fredriksbergsskolans sommarfritids.

  Läs mer
 • K.R.O.P.P. Lab

  Uppland Konstfrämjandet Uppland är samarbetspart i projektet K.R.O.P.P. Lab 2019 där SU-EN Butoh Company med gäster undersöker hur konsten kan utvecklas i andra miljöer än traditionella konstarenor. Under 10 dagar samlas 7 koreografer, dansare, musiker, bildkonstnärer och performanceartister för en workshop som utmynnar i tre olika konsthändelser.

  Läs mer
 • Philip Lernhammar – Måleri och teckningar

  Bergslagen "Den här utställningen har kommit att handla om något jag hållit på med sedan jag var liten: att teckna och måla människor i olika situationer och sammanhang."

  Läs mer
 • KONSTNÄRSGRUPPEN TRE

  Sörmland Konstnärsgruppen TRE består av Pär Johansson, Annika Lindfors och Fredrik Sundqvist. De visar objekt,teckningar och måleri.

  Läs mer
 • Emelie Larsson / Orotad

  Värmland En stickling är en avskuren del av en växt som i vatten bildar rötter för att sedan skapa en ny planta. Vissa slår rot medan andra aldrig får fäste. Emelie Larsson arbetade under många år med collage. I sitt målande utforskar hon olika möjligheter med att bryta upp från den traditionella bildytan och låta motiven komma ut i rummet.

  Läs mer