Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt: December 2017

Nyheter

 • Konstnärliga ledare utsedda till Luleåbiennalen 2018

  Konstfrämjandet Emily Fahlén, Asrin Haidari och Thomas Hämén blir konstnärliga ledare för Luleåbiennalen 2018.

  Luleå Internationella Konstbiennal startade 1991 och är den äldsta i Skandinavien. Nu inleds ett nytt kapitel i biennalens historia i och med att Konstfrämjandet blir ny huvudman.

  Läs mer
 • God jul & gott nytt år!

  Konstfrämjandet önskar er alla en god jul och ett gott nytt år! Stort tack för det här året alla konstfrämjare, samarbetspartners, deltagare och vänner. Vi ser fram emot ett nytt år tillsammans med konst för alla!

  Läs mer
 • Mottagare av Bror Ejves stipendium

  Bror Ejves stipendium 2017 har delats ut i kategorin Förmedling till curatorerna Therese Kellner och Nina Øverli för arbetet med Side-Show. Konstnärerna Joakim Forsgren, Mikael Goralski och Christer Chytraéus fick stipendiet i kategorin Konst och Poesiskolan i Tynnered tilldelades Bror Ejves stipendium i kategorin Folkrörelse.

  Läs mer
 • Konsten i kulturarvet

  ”Konsten i Kulturarvet” är ett treårigt samarbete mellan Baltic Art Center (BAC), Gotlands Museum och Konstfrämjandet. Som historisk resonansbotten i projektet finns närheten mellan arkeologin och konstvetenskapen och den framträdande roll som konstnärer haft i gestaltandet av historien.

  Läs mer
 • Konstfrämjande böcker: Plats till plats

  Konstfrämjandet har producerat och varit med och producerat en rad böcker i år som vi har till försäljning på vårt kansli. Plats till Plats är en av böckerna.

  Läs mer
 • ISK-X: Camilla Dal visar sitt klotterarkiv

  Gävleborg Den 13 december kl. 18:00 får Klotterinstitutet besök av Camilla Dal som ska visa sitt klotterarkiv.

  Klotterinstitutet ISK-X drivs av Konstfrämjandet Gävleborg.

  Läs mer