Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt: September 2017

Nyheter

Filmvisning och samtal: Vanja Sandell Billström

Under Malmö Gallerinatt visar Konstfrämjandet Skåne fyra av Vanja Sandell Billströms filmer. Filmerna varvas med ett kortare samtal med Sandell Billström, om hennes metod och syn på filmmediet. Som en del av utställningen Dörren i muren på Konstfrämjandet Skåne.

Filmvisning: Forgetting Vietnam

Trinh T. Minh has senaste film Forgetting Vietnam visas på biografen Panora i Malmö. Som en del av utställningen Dörren i muren.

 • PanoraFriisgatan 19d
 • 5 oktober18.30
 • gratis
 • Läs mer

Malmö Gallerinatt 2017: nu finns karta och program att ladda ner och/eller hämta

Inte nog med att Malmö Gallerinatt är årets konsthändelse, i år firar vi dessutom 20 årsjubileum! Detta är ett enastående tillfälle att upptäcka Malmös mångfacetterade konstliv. Årets Gallerinatt har rekordmånga anmälda deltagare, hela 54 stycken, som tillsammans bjuder på en fantastisk blandning av olika konstuttryck.

 • Malmö!
 • 30 septemberkl. 18:00–00:00
 • gratis
 • Läs mer

Läsecirkel: Myten om Wu-Tao tzu

I samband med utställningen Dörren i muren, om arbetsmetoder i Sven Lindqvists författarskap i relation till samtida konstnärliga praktiker, arrangeras en läsecirkel där vi tillsammans går igenom och diskuterar Lindqvists bok ”Myten om Wu Tao-tzu” (1967).

Utställning: Dörren i muren — 8/9-7/10

Medverkande konstnärer: Vanja Sandell Billström, Monika Marklinger, Trinh T. Minh-ha, Goldin + Senneby

En utställning om konstnärlig metod, baserad på läsningar av författaren Sven Lindqvists samlade produktion. Utställningen utgår från Lindqvist konstnärliga, filosofiska och retoriska grepp, som ställs jämte arbetsprocesser i samtidskonsten

 • Konstfrämjandet Skånes Galleri S:t GertrudÖstergatan 9a, Malmö
 • 8/9-7/10
 • Läs mer