Konstfrämjandet Skåne

2

Konstfrämjandet Skåne

Aktuellt: April 2017

Nyheter

Välkomna på vernissage! Östra Grevie konstgrafiklinjen, fredagen den 12/5 kl. 17-21

Välkommen på Vernissage för elever på konstgrafiklinjen på Östra Grevie folkhögskola!

Vi är glada att än en gång välkomna våra besökare till Konstfrämjandet Skånes Galleri St. Gertrud och elevutsällningen från konstgrafiklinjen på Östra Grevie Folkhögskola!

 • Östergatan 9a, 211 25 Malmö
 • 12-24 majVernissage 12/5 kl. 17-21, öppet 13/5 kl. 12-16, 18-19-20/5 kl. 12-16, finissage 24/5 kl. 17-19
 • Läs mer

Save the date! Konstpedagogiskt symposium på Malmö Konstmuseum 2 juni

Konströrelser förändrar våra samhällen, våra liv. De rör sig in och ut ur museer och konsthallar, genom väggar, under jord, utom synhåll och över bron. De samlar människor på byns bygdegård, förortens föreningslokal och innerstadens institutioner. De rör sig mellan människor och genom människor.

 • Save the date!

  Konstfrämjandet Folkrörelsernas Konstfrämjandet har tagit över arrangemanget av Samtidskonstdagarna från Riksutställningar och i samarbete med Kalmar Konstmuseum och Konstfrämjandet Öland/Kalmar sker aktiviteter under två dagar i Kalmar och på Öland, 5 - 6 oktober 2017.

  Läs mer
 • Den politiska biodlarens bibliotek

  Den politiska biodlarens bibliotek är ett projekt där konstnären Erik Sjödin arbetar med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt- och politiskt organiserade.

  Bokrelease och samtal 27 april kl 18 på Konstfrämjandets kansli, Swedenborgsgatan 1, Stockholm.

  Läs mer
 • Hamnbytare

  Bergslagen Den 27 april kl 16-18 öppnar Kristina Lindbergs utställning Hamnbytare på Konsthallen, Musikhögskolan, Örebro Universitet.

  Nyproducerad verk har skapats i dialog med professor Marie-Louise Danielsson-Thams forskning.

  Utställningen ingår i projektet Stugan och scenen, ett samarbete mellan Konstfrämjandet Bergslagen och Örebro universitet.

  Läs mer
 • Vernissage för Mats Caldeborgs utställning Världen

  Västerbotten Vernissage 28 april kl. 19:00, Konstfrämjandet Västerbotten.
  Konstnärssamtal kl. 19:30

  Läs mer
 • Konstkurs med berättandet som utgångspunkt

  Välkomna till en konstkurs med berättandet som utgångspunkt. Under två dagar skapas nya berättelser tillsammans med konstnären Caroline Seung-Hwa Ljuus som bor och arbetar i Umeå. Kursen är en del av Konstfrämjandets ungdomsprojekt (UTAN TITEL), alla aktiviteter är öppna och gratis för alla ungdomar i Västerbotten mellan 13 – 25 år.

  Läs mer
 • Mari Rantanen visar grafik

  Bergslagen Konstfrämjandet Bergslagen, Wadköping, Örebro 8/4 - 17/5.

  "Det finns en berättelse bakom varje målning, varje tryck, varje gestaltning. Det narrativa innehållet i det visuella språket är viktigt för mig. Själva målarprocessen är en emotionell resa, sökandet efter uttryck som visualiserar tanken." Mari Rantanen

  Läs mer